AZ op rapport: drie keer een 8 na knappe zege op Lazio in Conference League

AZ op rapport: drie keer een 8 na knappe zege op Lazio in Conference League

16 maart - 22:56
35

AZ staat in de kwartfinale van de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen was ook in Alkmaar te sterk voor SS Lazio: 2-1. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de AZ'ers.

Mathew Ryan – 6,5: Hij had misschien iets meer kunnen doen aan de goal van Felipe Anderson, maar vooral daarvoor ging het al niet goed bij AZ. Verder kwam Ryan, veelzeggend genoeg, niet echt in de problemen.

Yukinari Sugawara – 7: Een redelijk anonieme wedstrijd van de Japanse vleugelverdediger, die zijn tegenstanders desondanks onder de duim hield. Hij vertolkte in aanvallende zin een wat meer behoudende rol.

Wouter Goes – 6,5: Ondanks zijn jonge leeftijd lijkt niets hem van zijn stuk te kunnen brengen. Goes was kalm, maar gaf Felipe Anderson wel te veel ruimte bij de 0-1. Daar had hij eerder kunnen instappen.

Pantelis Hatzidiakos – 7: De defensie van AZ kwam niet zo vaak in de problemen. Ook Hatzidiakos greep adequaat in wanneer dat nodig was.

Milos Kerkez – 7,5: Door een gele kaart moest hij al snel op zijn tellen passen, maar daar leek Kerkez zelf niet zo mee te zitten. De linksback speelde zoals we hem kennen, vol overgave.

Tijjani Reijnders – 8: In Stadio Olimpico was hij de grote man, maar in de week dat de interesse van Ajax naar buiten kwam moest Reijnders even op stoom komen. Toen dat eenmaal het geval was, liet hij de Lazio-spelers weer een paar keer zijn hielen zien. Ook raakte hij nog twee keer de paal.

Jordy Clasie – 7,5: Verdeel en heers. hij valt niet altijd op, maar Clasie is de kapitein op het Alkmaarse schip. De routinier leest het spel als geen ander, alleen bij de Lazio-treffer had hij iets fanatieker kunnen meeverdedigen.

Sven Mijnans – 8: Dat Mijnans niet uit de toon valt op dit niveau zou al knap zijn, maar hij blaast vrijwel moeiteloos zijn toontje mee. De aanvallende middenvelder heeft de longen van een paard, zorgt voor dynamiek en laat ook aan de bal goede dingen zien.

Jens Odgaard – 7: Odgaard werkte hard, had wat pech met een bal op de buitenkant van de paal, maar was bij vlagen toch weer ongrijpbaar.

Vangelis Pavlidis – 7,5: Net als in Rome pikte Pavlidis zijn goaltje mee en weer was het een belangrijke. De Griek schoot beheerst binnen en zette AZ daarmee op het goede spoor voor de kwartfinales.

Jesper Karlsson – 8: Het zwabberschot is een specialiteit van het huis. Wat een wonderschone treffer van de behendige Zweed, die AZ snel weer op 1-1 zette. Karlsson is de laatste weken weer enorm belangrijk voor AZ.

Invallers
Sam Beukema - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Myron van Brederode - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Mayckel Lahdo - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Pascal Jansen – 8: dat de nummer drie van de Eredivisie wint van de nummer drie van de Serie A is bijzonder knap. En onverdiend was het zeker niet. Het steekt gewoon heel goed in elkaar bij AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie