Sporting verstiert Nederlands feestje, uitstel van executie voor Portugezen

Sporting verstiert Nederlands feestje, uitstel van executie voor Portugezen

16 maart - 23:55
84 Reacties
Author profile picture

Nordin 't Hart

Het extra Champions League-ticket was donderdagavond dichterbij dan ooit voor Nederland, maar na een zenuwslopende verlenging heeft Sporting Portugal het feestje flink verpest. 'We' zijn daardoor nog niet zeker van de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenlijst, al is dat een kwestie van tijd.

De missie op deze donderdag was duidelijk voor Nederland: als Sporting Portugal uit de Europa League zou vliegen tegen Arsenal, was Portugal gezien in de strijd. Na een zenuwslopende penaltyserie redde Sporting echter de laatste hoop voor de Zuid-Europeanen: de ploeg is door naar de kwartfinale van de Europa League, waardoor Portugal niet definitief knock-out is. Dat is zuur voor Nederland, aangezien een groot coëfficiëntenfeest nu uitgesteld wordt.

Tekst gaat verder onder de video

Toch is er zeker geen man overboord. Sterker nog: het is zo goed als zeker niet de vraag of, maar wanneer Nederland de zesde plek alsnog definitief binnen heeft. Er zijn nog slechts enkele krankzinnige scenario’s denkbaar waarin Portugal ons toch nog net voorbij gaat, bijvoorbeeld als Benfica de Champions League wint en Sporting Portugal de Europa League-finale haalt, terwijl Feyenoord en AZ hun komende twee duels verliezen in Europa.

Nederland heeft het dus gewoon in eigen hand: als Feyenoord en AZ het ook goed doen in de kwartfinale, kunnen de Portugezen een comeback uit hun hoofd zetten. Onze coëfficiëntendroom kunnen we wel pas over meer dan een maand gaan verwezenlijken. Dan staan de Europese kwartfinales namelijk pas op de rol.

De posities rondom Nederland op de huidige coëfficiëntenranking
5. Frankrijk 60.997 (12.416) (1/6)
6. NEDERLAND 58.900 (12.500) (2/5) 
7. Portugal 55.882 (12.166) (2/6) 

De posities rondom Nederland op de coëfficiëntenranking vanaf volgend seizoen
5. Frankrijk 50.414
6. NEDERLAND 50.300
7. Portugal 44.983

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie