Lazio-trainer Sarri legt zich neer bij uitschakeling en looft jeugdteam van AZ

Lazio-trainer Sarri legt zich neer bij uitschakeling en looft jeugdteam van AZ

17 maart - 07:33 Laatste update: 09:42
49

Maurizio Sarri vindt dat SS Lazio terecht is uitgeschakeld door AZ. De trainer van de Italiaanse club stelt vast dat zijn ploeg op dit moment nog niet in staat is om op meerdere fronten tegelijkertijd mee te strijden.

Lazio verloor uiteindelijk, net als in Rome, met 2-1 van AZ. De Alkmaarders hadden echter meer kunnen scoren, gezien het grote aantal kansen. "Het is terecht dat we eruit liggen", aldus Sarri na afloop in gesprek met Sky Italia. "We zaten in de wedstrijd totdat zij de gelijkmaker maakten. Toen stopten we met geloven en hadden we niet meer de juiste focus. Dat kan natuurlijk niet als er nog 55 minuten te spelen zijn."

De markante oefenmeester haalde na een uur spelen zowel Sergej Milinkovic-Savic, Mattia Zaccagni als Alessio Romagnoli naar de kant. "Ik had die wissels al ingepland. We proberen competitief te blijven, terwijl we ook wat rust moeten geven aan de spelers die het meest in actie zijn gekomen."

De grote hoeveelheid wedstrijden die Lazio in deze fase van het seizoen moet spelen, is volgens Sarri debet aan de Europese uitschakeling. "We zijn niet in staat om in meer dan één competitie actief te zijn. Dat bedoel ik in alle aspecten. Numeriek, mentaal, fysiek. Het is vrij duidelijk. Elke keer dat we een paar wijzigingen doorvoeren, betalen we daar de prijs voor. We zijn er nog niet klaar voor om op dit niveau te spelen. Er is nog veel werk te verrichten."

Tot slot wees Sarri nog naar de kwaliteit van AZ, dat volgens hem een geweldige opleiding heeft. "Zij hebben een jeugdteam dat vier goals maakt tegen Real Madrid in de Youth League, terwijl ons hoogste jeugdteam is gedegradeerd. Laten we proberen om daar eens te beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie