Jansen ziet AZ grote stappen maken: 'Dit team maakt een enorme groei door'

Jansen ziet AZ grote stappen maken: 'Dit team maakt een enorme groei door'

17 maart - 08:05 Laatste update: 09:42
30

AZ-trainer Pascal Jansen is enorm trots op zijn spelers, die donderdagavond in Alkmaar met 2-1 te sterk waren voor SS Lazio en zich daarmee plaatsten voor de kwartfinale van de Conference League. De trainer ziet dat zijn selectie momenteel een grote ontwikkeling doormaakt.

"Ik heb heel erg genoten van mijn jongens, van hoe ze de wedstrijd hebben gespeeld", aldus Jansen na afloop voor de camera van ESPN. "De manier waarop was mooi om te zien. Dit was een van de sterkste tegenstanders die we konden treffen, en die hebben we behoorlijk bestreden, met een manier van spelen die past bij AZ."

De Alkmaarders kwamen, net als in Rome, relatief vroeg op achterstand. Dat zorgde echter niet voor paniek. "Je kunt altijd tegen een teleurstelling aanlopen", vervolgt Jansen. "Het is dan zaak dat je heel snel je rug recht en de afgesproken koers blijft volgen. Dat hebben de jongens keurig gedaan, want ik zag geen onrust in de ploeg ontstaan. We gingen gewoon door met het plan dat we hadden gemaakt." 

AZ had uiteindelijk, gezien de grote hoeveelheid kansen, vaker kunnen scoren. "De uitslag had nog hoger kunnen zijn, we hebben behoorlijk wat kansen bij elkaar gespeeld. Maar ik ben ook blij met de 2-1. Wat dit over AZ zegt? Dat dit team een enorme groei doormaakt gedurende het seizoen", besluit Jansen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie