Koeman geïmponeerd na werkbezoek aan Feyenoord: 'Die intensiteit ook bij Oranje'

Koeman geïmponeerd na werkbezoek aan Feyenoord: 'Die intensiteit ook bij Oranje'

17 maart - 08:37 Laatste update: 09:41
60

Ronald Koeman bracht onlangs werkbezoeken aan zowel Ajax als Feyenoord, waar hij onder de indruk raakte van de werkethiek bij de koploper van de Eredivisie. De bondscoach wil bij Oranje een soortgelijke intenstiteit op de mat leggen.

"Het zijn twee onvergelijkbare clubs, twee heel verschillende teams ook", aldus Koeman in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ajax heeft een ander type spelers, de manier van voetballen verschilt ook. Je ziet dat de puzzel bij Ajax de laatste weken beter in elkaar valt. John Heitinga heeft zijn ideale team nu wel gevonden, heb ik het idee."

Koeman, die zijn bezoek aan PSV moest uitstellen vanwege een zieke Ruud van Nistelrooij, was erg te spreken over de wijze waarop er bij Feyenoord gewerkt wordt. "De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen de spelers en de staf, dat vond ik mooi om te zien. De lat ligt hoog, samen wordt er alles aan gedaan om maximaal te presteren. De manier waarop iedereen daarin meegaat: top."

Sipke Hulshoff, de rechterhand van Feyenoord-trainer Arne Slot, gaat zijn werkzaamheden bij Feyenoord combineren met die bij Oranje. Koeman hoopt dat het Nederlands elftal daar de vruchten van plukt. "Ik ken hem nog niet persoonlijk, maar zijn kijk op trainen, zijn visie op voetbal spreekt me aan. De intensiteit waarmee Feyenoord zijn wedstrijden speelt, daar geloof ik bij Oranje ook in. In onze beoogde manier van spelen kan dat heel belangrijk zijn, zeker ook tegen een topland als Frankrijk", besluit Koeman, die het met Oranje op 24 maart opneemt tegen de Fransen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie