Lach verdwijnt soms bij Bassey door kritiek: 'Moeder belt me dan bezorgd op'

Lach verdwijnt soms bij Bassey door kritiek: 'Moeder belt me dan bezorgd op'

17 maart - 10:06 Laatste update: 10:10
94

Calvin Bassey heeft het mentaal soms zwaar met de kritiek die hij krijgt bij Ajax. De verdediger vertelt in gesprek met de Volkskrant over het feit dat voetballers ook maar mensen zijn en dat de tegenstand van de fans soms hard aankomt.

Volgens Bassey gaat de kritiek niet in de koude kleren zitten. "Iedereen ziet ons spelen in grote stadions. We rijden in een mooie auto. Begrijp me niet verkeerd: wij leiden het leven dat duizenden mensen zouden willen leiden, maar de opofferingen zijn niet te onderschatten. Mentaal kan voetbal uitputtend zijn. Als alles goed gaat, is het makkelijk, net als bij mensen op kantoor. Maar als het niet goed gaat, is het anders."

Ook de moeder van Bassey krijgt de kritiek te zien en schrikt daar soms enorm van. "Iedere voetballer zal zeggen dat het hem niet beïnvloedt, maar het raakt je wel. Honderd procent. Mijn moeder krijgt screenshots met kritiek. Ze is bezorgd. Ze belt. Ze weet niet hoe het werkt. Zo denkt: ze vinden mijn zoon niet goed."

Bassey denkt ook dat er op het gebied van voetbal nog heel veel winst valt te behalen. Niet op het veld, maar juist daarbuiten. "In het voetbal benutten we niet de volle 100 procent om te verbeteren, omdat we denken dat het alleen gaat om spel op het veld. Maar extra training op het veld is slechts 60 procent van de inspanning. De rest is dieet, slaap, voorbereiding, werk in de sportschool, discipline."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie