Eredivisie maakt naam in Europa: Feyenoorders en AZ'ers maken kans op prijzen

Eredivisie maakt naam in Europa: Feyenoorders en AZ'ers maken kans op prijzen

17 maart - 10:40 Laatste update: 10:48
40

Orkun Kokcü, Jesper Karlsson en Oussama Idrissi zijn voor drie verschillende UEFA-awards genomineerd. De individuele prestaties die de Eredivisionisten donderdagavond leverden, zorgt ervoor dat het drietal op mooie lijstjes komt te staan.

Feyenoord won met grote cijfers van Shakhtar Donetsk (7-1), een wedstrijd waarin Kokcü en Idrissi beslissend waren voor de Rotterdammers. Het duo heeft hiervoor nominaties verdiend van de UEFA. Kokcü komt in aanmerking voor de titel Speler van de Week in de Europa League. Hiervoor concurreert hij met Casemiro van Manchester United, Jean Thierry Lazare Amani van Union Sint-Gillis en Antonio Adán van Sporting Portugal. Idrissi nam een hoofdrol op zich met weergaloze doelpunten. Zijn tweede doelpunt is genomineerd voor 'Goal van de Week' in dezelfde competitie als zijn Turkse teamgenoot. 

Ten slotte komt AZ-aanvaller Karlsson in aanmerking voor dezelfde titel als Kokcü, maar dan voor in de Conference League. Hij was heel belangrijk voor de Alkmaarders, die met 2-1 van SS Lazio wonnen. De Zweed was goed voor een goal en een assist en ziet zichzelf genomineerd worden voor de Speler van de Week in het Europese toernooi. Nederlander Bart Verbruggen van Anderlecht, Gift Orban van AA Gent en Jarrod Bowen van West Ham United zijn ook in de race voor de prijs. Voor Karlsson is het de tweede keer op rij dat hij voor deze prijs wordt genomineerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie