Van de Looi selecteert vier Koeman-afvallers, Hartman debutant Jong Oranje

Van de Looi selecteert vier Koeman-afvallers, Hartman debutant Jong Oranje

17-03-2023 12:41 Laatste update: 12:51
59

Bondscoach Erwin van de Looi heeft de definitieve selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië bekendgemaakt. Quilindschy Hartman, die tot de afvallers bij het Nederlands elftal behoort, debuteert bij Jong Oranje.

Van de Looi heeft 23 spelers opgeroepen voor de duels met Noorwegen en Tsjechië. Behalve Hartman maken ook Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen deel uit van de Jong Oranje-selectie. Het viertal zat wel bij de voorselectie van het grote Oranje, maar overleefde de schifting niet.

Ook Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Devyne Rensch (Ajax) en Bjorn Meijer (Club Brugge), die in het verleden al eens gelinkt werden aan het Nederlands elftal, maken deel uit van de selectie van Van de Looi. Jong Oranje speelt beide wedstrijden in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar een trainingskamp wordt belegd.

Op 25 maart trapt Jong Oranje om 18.00 uur af tegen Noorwegen. Twee dagen later wacht om 14.00 uur een duel met Tsjechië. Jong Oranje bereidt zich voor op het EK in Roemenië en Georgië, dat tussen 21 juni en 8 juli 2023 wordt afgewerkt.