AZ-revelatie Goes: 'Ajax was meer individueel, bij AZ voelde het als familie'

AZ-revelatie Goes: 'Ajax was meer individueel, bij AZ voelde het als familie'

17 maart - 13:49
57

Wouter Goes is tevreden over zijn periode bij AZ en barst van het zelfvertrouwen. De centrale verdediger wil zich meten met de besten en vond het jammer dat SS Lazio-ster Ciro Immobile donderdagavond ontbrak bij de 2-1 zege van de Alkmaarders. Dit vertelt hij aan Voetbal International.

Goes speelde vier jaar lang in de jeugdopleiding van concurrent Ajax. "Er was twijfel of ik door mocht. Technisch was ik niet zo heel goed en ik had wat moeite met verdedigen met ruimte in mijn rug. In die periode belde AZ. De eerste training voelde meteen goed. Bij Ajax was het meer individueel, bij AZ voelde het meteen als familie en als een team. Na die eerste training zeiden ze dat ik mocht blijven. Uiteindelijk zette Ajax het licht alsnog op groen. Ik heb bij beide clubs nog gesprekken gehad en toen heb ik voor AZ gekozen. Achteraf is het makkelijk zeggen dat je de juiste keuze hebt gemaakt, maar ik voel me heel erg fijn bij AZ", zegt Goes.

Op donderdagavond werd Lazio in de Conference League getroffen, maar ontbrak de sterspeler van de Italianen. "Ik had het nóg mooier gevonden als ik Immobile had kunnen pakken. Ik heb niet geklaagd, hoor, toen bleek dat hij geblesseerd was. Maar het is de grootste uitdaging als de beste spelers op het veld staan", aldus de zelfverzekerde Goes. "Dat zit in mijn karakter. Ik weet wat ik kan en wat de ploeg kan. Ik ben niet bang voor volle stadions, daar geniet ik alleen maar van. Liever helemaal vol dan lege stoelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie