Duidelijkheid voor AZ: Alkmaarders gaan Verbruggen treffen in de Conference League

Duidelijkheid voor AZ: Alkmaarders gaan Verbruggen treffen in de Conference League

17 maart - 14:10 Laatste update: 15:11
70

AZ weet waar het aan toe is in de kwartfinale van de Conference League. Na hun stunt tegen SS Lazio stuiten de Alkmaarders op RSC Anderlecht in het derde Europese toernooi. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen.

Donderdagavond versloeg AZ Lazio opnieuw met 2-1, waardoor het de koker in ging bij de loting voor de Conference League. Op 13 en 20 april treedt de ploeg aan tegen opponent Anderlecht. AZ begint met een uitwedstrijd in Brussel, daarna gaat de nummer drie van de Eredivisie in eigen huis aantreden tegen de ploeg van Bart Verbruggen.

In het Zwitserse Nyon is ook meteen doorgeloot voor de halve finale en finale van de Conference League. AZ kent zijn route richting de eindstrijd in Praag dus. Als de ploeg van Pascal Jansen weet af te rekenen met Anderlecht, volgt er een tweeluik tegen KAA Gent of West Ham United.

Elf jaar geleden troffen AZ en Anderlecht elkaar al in de zestiende finale van de Europa League. De Noord-Hollanders boekten toen twee keer een 1-0 zege op de Belgen. AZ is überhaupt succesvol tegen Belgische ploegen: in acht ontmoetingen verloor het maar één keer van club uit de Jupiler Pro League.

De volledige Conference League-loting voor de kwartfinales:
Lech Poznan - Fiorentina
KAA Gent - West Ham United
AZ - RSC Anderlecht
FC Basel - OGC Nice

De mogelijke halve finales van de Conference League
Lech Poznan/Fiorentina - FC Basel/OGC Nice
KAA Gent/West Ham United - AZ/RSC Anderlecht

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie