'Ernstige twijfel' over Overmars-comeback bij Ajax: 'Lijkt me niet verstandig'

'Ernstige twijfel' over Overmars-comeback bij Ajax: 'Lijkt me niet verstandig'

17 maart - 15:10
92

Een toekomstige terugkeer van Marc Overmars bij Ajax zou niet verstandig zijn, vindt Pier Eringa. De kersverse rvc-voorzitter van de Amsterdammers ziet wel in dat Ajax snel een nieuwe technisch directeur aan moet stellen.

Deze week werd officieel bekend dat Eringa de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen is bij Ajax, nu Leen Meijaard is vertrokken. Dat is voor Radio 1 reden om met Eringa in gesprek te gaan. De econoom krijgt meteen de vraag of een terugkeer van Overmars een goed idee zou zijn. "Ik ben als politieman opgegroeid in het strafrecht. Daar leer je dat wanneer iemand iets fout doet en hij daarvoor is gestraft, er daarna een nieuw leven mogelijk moet zijn. Maar ik heb ernstige twijfel of het verstandig is om een terugkeer van Overmars te realiseren", zegt Eringa.

"Het lijkt mij niet verstandig. Dat is wat ik zeg. Ik zeg niets minder en niets meer op dit punt", gaat hij verder. Eringa baalt er wel van dat Ajax nog altijd geen vaste vervanger heeft gevonden voor Overmars. "Ik vind dat niet acceptabel, nee. Het in balans brengen van de voetbalas moet een speerpunt zijn voor de directie en rvc." Er wordt echter 'met man en macht gezocht' naar een nieuwe technisch directeur, benadrukt Eringa. "Alle energie is gericht op het vinden van een opvolger van Overmars."

"Of ik namen kan noemen? Ik ga nog ontdekken hoe dat precies zit. Ik kan in ieder geval niets zeggen over een termijn. Het is ook aan de directie om daarmee aan de slag te gaan. Zodra ik een beetje ben ingewerkt, dus over een aantal weken, kan ik dat melden." Op dit moment wordt de naam van Julian Ward nadrukkelijk genoemd bij Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie