Van Hanegem springt op de bres: 'Dat gezanik, je weet waarom hij naar Ajax kwam'

Van Hanegem springt op de bres: 'Dat gezanik, je weet waarom hij naar Ajax kwam'

17 maart - 18:12
82

Willem van Hanegem laat zijn licht schijnen over de Klassieker van aanstaande zondag. De Kromme vindt dat Feyenoord moet uitstralen dat ze koploper van de Eredivisie zijn. Wel waarschuwt hij de Rotterdammers voor de kwaliteiten van Ajax.

Volgens Van Hanegem moet Feyenoord voor twee spelers in het bijzonder op zijn hoede zijn. "Kudus is echt een goede speler. Als Bergwijn het heeft, is hij ook een goede speler", zegt hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Niet iedereen kan de ras-Feyenoorder bekoren. "Álvarez vind ik maar een irritante speler. Hij maakt een heleboel gemene overtredingen." Maar, weet Van Hanegem: "Voor je eigen ploeg is hij van belang."

Van Hanegem springt op de bres voor Calvin Bassey, die bij Ajax lang het mikpunt van kritiek was. "Bij Rangers zag je dat hij gewoon een goede verdediger is. Je koopt hem niet omdat hij een spelbepaler is", aldus de voormalig middenvelder. "Maar ze zeggen dat hij niet in het systeem van Ajax kan spelen. Wat bedoel je dan? Je ziet dat hij heus wel kan verdedigen, maar iedereen gaat over hem lopen zaniken. Hij is fysiek sterk en hij is sterk in de lucht. Je weet waarvoor hij naar Ajax is gekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie