FC Volendam verslaat ook Fortuna en dendert door in tot nu toe glansrijk 2023

17-03-2023 21:54 Laatste update: 21:56
28

FC Volendam heeft vrijdagavond een hele belangrijke overwinning op Fortuna Sittard geboekt. In eigen huis won de ploeg van trainer Wim Jonk, die in 2023 de boel enorm op de rit heeft, met 2-1 van Fortuna Sittard.

Volendam is na de winterstop geen schim van de ploeg die het tijdens de eerste seizoenshelft was. Er werd al gelijkgespeeld tegen Ajax en AZ, en gewonnen van onder meer SC Cambuur, FC Groningen en Vitesse. Vrijdag moest ook Fortuna er aan geloven.

De eerste helft was redelijk gelijkopgaand. Volendam-middenvelder Carel Eiting kreeg na elf minuten spelen de eerste kans. De bezoekers uit Limburg waren zeven minuten voor rust voor het eerst dicht bij de openingstreffer. Tijjani Noslin raakte de lat via Volendam-verdediger Derry Murkin. Slechts vier minuten later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong via Eiting, die Fortuna-doelman Ivor Pandur verschalkte.

Vrijwel direct na rust kwam Volendam op 2-0. Oskar Buur vond het net met een harde uithaal. Noslin, in de eerste de meest gevaarlijke speler aan Fortuna-zijde, bracht in de 62e minuut de spanning terug. De aanvaller scoorde uit een lastige hoek na een behendige actie.

De bezoekers kwamen niet meer tot scoren, waardoor Volendam de overwinning uit het vuur sleepte. De promovendus heeft nu 26 punten, even veel als Go Ahead Eagles en slechts drie minder dan nummer elf Fortuna. Het gat met de zeventiende plaats, die rechtstreekse degradatie als gevolg heeft en momenteel wordt bekleed door FC Groningen, is nu liefst negen punten.