Top-drie KKD maakt geen fouten, Advocaat verslikt zich met ADO in Willem ll

17-03-2023 21:57 Laatste update: 22:01
45

De gehele top-drie van de Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdagavond gewonnen. Zowel koploper PEC Zwolle, achtervolger Heracles Almelo en nummer drie Almere City beleefden een relatief probleemloze avond. Voor Dick Advocaat was de avond minder succesvol, ADO Den Haag verslikte zich in Willem ll.

PEC Zwolle - NAC Breda
PEC heeft opnieuw geen misstap begaan. De ongenaakbare nummer één van de KKD won in eigen huis met 1-0 van NAC, waar smaakmaker Odysseus Velanas genoegen moest nemen met een plek op de bank. De 1-0 viel na 46 minuten spelen, via Dean Huiberts. In de slotfase tekende Lennart Thy nog voor het laatste wapenfeit: 2-0. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Dick Schreuder op 69 punten en komt promotie naar de Eredivisie steeds dichterbij.

TOP OSS - Heracles Almelo
Spectaculairder was het in Brabant, waar Heracles op bezoek bij TOP OSS met 1-4 won. Alle treffers vielen in de tweede helft. Rigino Cicilia brak in de vijftigste minuut de ban, waarna Nikolai Laursen snel daarna nog twee keer toesloeg. De thuisploeg deed via Kyvon Leidsman nog wat terug, maar kreeg in de 81e minuut alweer de prachtige 1-4 van Marko Vejinovic slikken. Het slotakkoord was van Laursen, die zijn hattrick daarmee compleet maakte.

Jong Ajax - Almere City
Ook Almere City sleepte drie punten in de wacht. De ploeg van trainer Alex Pastoor was de betere, en kwam vijf minuten voor rust via Jeredy Hilterman op voorsprong. Lance Duijvestijn verdubbelde de score drie minuten na rust. Mika Godts, die onlangs de overstap maakte van Racing Genk naar Amsterdam, kreeg in de tweede helft nog rood, waardoor de Ajax-beloften een vrij kansloze wedstrijd speelde.