Feyenoord-fans niet welkom in Rome: 'Willen alles doen om de stad te beschermen'

Feyenoord-fans niet welkom in Rome: 'Willen alles doen om de stad te beschermen'

17 maart - 23:00
336

Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, wil volgende maand geen Feyenoord-supporters in zijn stad hebben. De Rotterdamse club werd vrijdag tijdens de loting voor de kwartfinale van de Europa League gekoppeld aan AS Roma.

Gualtieri heeft de minister van Binnenlandse Zaken in Italië verzocht om een verbod op uitsupporters bij dat duel uit te vaardigen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe groot de kans is dat Feyenoord het op 20 april daadwerkelijk moet stellen zonder supporters. 

"We willen er alles aan doen om de stad Rome en de bevolking te beschermen. We hebben al eens te maken gehad met ernstig geweld", aldus Gualtieri tegen Corriere dello Sport. De burgemeester doelt daarmee op de rellen in 2015, toen Feyenoord ook tegen Roma speelde. Bij die ongeregeldheden raakte destijds de Barcaccia-fontein beschadigd. 

Feyenoord speelde dit seizoen al eens in Rome, tegen SS Lazio. De koploper van de Eredivisie mocht toen vanwege een door de UEFA uitgedeelde straf geen supporters meenemen naar de Italiaanse hoofdstad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie