Blunder Botman blijft zonder gevolgen, scorende De Roon goud waard voor Atalanta

Blunder Botman blijft zonder gevolgen, scorende De Roon goud waard voor Atalanta

17-03-2023 23:25
3

Atalanta Bergamo heeft vrijdagavond na vier duels zonder zege eindelijk weer eens gewonnen. Marten de Roon had met een fraaie treffer een groot aandeel in de 2-1 zege op Empoli. Newcastle United-verdediger Sven Botman beleefde een minder succesvolle avond, al bleef zijn grote fout tegen Nottingham Forest uiteindelijk zonder grote gevolgen.

Atalanta Bergamo - Empoli
Atalanta was vanaf moment één de dominante ploeg, maar kwam op slag van rust vrijwel uit het niets op achterstand. Tyronne Ebuehi, voormalig speler van onder meer ADO Den Haag en FC Twente, maakte de 0-1. 

In de 58e kwam Atalanta, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Teun Koopmeiners en Hans Hateboer, op gelijke hoogte. De Roon kopte een voorzet van Matteo Ruggeri fraai binnen: 1-1. In de slotfase sleepte invaller Rasmus Højlund de drie punten voor Atalanta nog uit het vuur. De club blijft daardoor in het spoor van de top-vier. Die plaatsen geven aan het einde van het seizoen recht op Champions League-deelname. 

Nottingham Forest - Newcastle United
Newcastle heeft bij Nottingham een wel heel benauwde zege geboekt. The Magpies kwamen in de eerste helft op achterstand. Bij de treffer speelde Botman een negatieve hoofdrol. De verdediger, die vrijdagmiddag werd opgenomen in de definitieve selectie van Oranje, gaf een verkeerde terugspeelbal. Deze werd afgestraft door Emmanuel Dennis: 1-0. 

De treffer bleef uiteindelijk zonder grote gevolgen. Voormalig Willem ll-spits Alexander Isak stond op. De Zweed kopieerde landgenoot Zlatan Ibrahimovic met een artistiek doelpunt, en tekende zo voor de 1-1. In de slotminuut ging de bal op de stip na een handsbal, waarna Isak zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Door de zege is het gat met nummer zes Liverpool nu vijf punten.