Ten Cate en Gullit oneens over winnaar Klassieker: 'Ik geloof niet dat ze winnen'

Ten Cate en Gullit oneens over winnaar Klassieker: 'Ik geloof niet dat ze winnen'

17-03-2023 23:53 Laatste update: 23:54
155

Ruud Gullit verwacht dat Feyenoord komende zondag aan het langste eind trekt in de Klassieker. De voormalig topvoetballer denkt dat de Rotterdammers een gigantische boost hebben gekregen na de midweekse monsterzege tegen Shakhtar Donetsk (7-1).

Gullit kreeg vrijdagavond bij het Ziggo Sport-programma Voetbal Café de volgende stelling voorgeschoteld: Feyenoord gaat winnen in de ArenA. "Ja, helemaal mee eens", aldus de oud-speler van AC Milan. "Ik verwacht het. Ajax zat niet te wachten op deze zevenklapper. Zij (Feyenoord, red.) hebben hier zo’n boost uit gekregen. En ik denk dat Ajax ook bij zichzelf denkt: dit is echt een goede ploeg. Ik denk dat ze anders kijken naar Feyenoord dan voorbijgaande jaren."

Collega-analist en oud-trainer Henk ten Cate denkt er totaal anders over. "Ik geloof niet dat ze gaan winnen. Dat zou voor het eerst in negentien wedstrijden zijn. Natuurlijk, het moet één keer de eerste keer zijn, maar ik zie dat niet gebeuren. Ik zie Ajax winnen."

Wat er ook gebeurt, Feyenoord barst van het zelfvertrouwen, concludeert Jan van Halst. "Feyenoord rijdt fluitend naar Amsterdam. Dat wil niet zeggen dat ze gaan winnen, maar ze zitten wel vol zelfvertrouwen."