Kudus verwacht zege Ajax: 'Mogen geen Eredivisie-wedstrijden verliezen'

Kudus verwacht zege Ajax: 'Mogen geen Eredivisie-wedstrijden verliezen'

18 maart - 07:28
141

Mohammed Kudus verkeert in aanloop naar de Klassieker van komende zondag in grootse vorm. De rechtsbuiten van Ajax, die aangeeft nog veel meer te kunnen bijdragen aan het aanvalsspel van de Amsterdammers, is ervan overtuigd dat de huidige nummer twee van de Eredivisie na een slechte seizoensstart alsnog landskampioen kan worden.

De 22-jarige Kudus maakte de afgelopen zeven competitiewedstrijden vijf doelpunten. Twee keer was hij aangever. De Ghanees is ondanks dat allesbehalve tevreden, zo laat hij weten in een interview met De Telegraaf. "Van buitenaf voel ik geen druk. Wel van binnen, want die leg ik mezelf op. Ik ken mezelf beter dan wie dan ook en weet ik dat nog veel meer kan bijdragen aan het succes van Ajax dan ik nu doe", aldus de linkspoot. 

Kudus heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax, dat momenteel drie punten minder heeft dan de Rotterdammers, nog kampioen wordt. "Op dit niveau, bij deze club, mogen we in de Eredivisie geen wedstrijd verliezen. Feyenoord is onze grootste concurrent, omdat zij nu bovenaan staan. Maar AZ en PSV staan vlak achter ons en mogen we ook niet onderschatten. Toch ben ik ervan overtuigd dat het goed komt, omdat ik weet dat Ajax in Nederland van elke tegenstander kan winnen."

Nieuwe positie
Sinds de aanstelling van John Heitinga als hoofdtrainer fungeert Kudus als een vrije rechtsbuiten. Dat bevalt hem wel. "Dat ik op die positie zo goed speel, is omdat er geen beperkingen aan mijn spel worden opgelegd. Verdedigend heb ik mijn verantwoordelijkheid, maar aanvallend mag ik doen wat ik wil. Ik ben blij dat ik de laatste weken mijn kwaliteiten heb mogen tonen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie