Feyenoorder Gimenez geeft hoog op van Álvarez: 'Edson is een geweldige jongen'

Feyenoorder Gimenez geeft hoog op van Álvarez: 'Edson is een geweldige jongen'

18 maart - 08:20
38

De Klassieker van komende zondag is voor Santiago Gimenez een bijzondere. De Feyenoord-spits, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert, heeft veel respect voor Edson Álvarez. De Ajax-middenvelder ontfermde zich over Gimenez toen hij voor het eerst bij de nationale ploeg van Mexico kwam.

Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondagmiddag in de Johan Cuijff ArenA. Gimenez begrijpt de rivaliteit tussen beide clubs, maar dat heeft geen invloed op zijn respect voor Álvarez. "Edson is een geweldige jongen. Toen ik bij de nationale ploeg van Mexico kwam, nam hij mij vanaf de eerste dag op sleeptouw", aldus de aanvaller in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat zal ik nooit vergeten. Ja, hij heeft een bepaalde speelstijl. Op het randje en soms er overheen. Persoonlijk houd ik er enorm van. Ik denk dat elk elftal zo’n type nodig heeft."

Gimenez is de afgelopen periode de onbetwiste eerste spits van trainer Arne Slot. De eerste maanden had hij hier en daar echter nog wel wat aanpassingsproblemen. "Bij Feyenoord zijn we altijd aan het pressen. We zetten druk in de wedstrijden, we zetten druk op het trainingsveld. Toen ik hier net was, probeerde ik het zo goed mogelijk uit te voeren. Ik leerde al snel dat de spits de eerste verdediger is en dat die alles moet geven bij dat verdedigen. Dus ik ging rennen en jagen. Maar als ik dan de bal had, was de energie verdwenen. Daar moest ik echt aan werken."

De aftrap van Ajax - Feyenoord is zondag om 14.30 uur. Bij een overwinning slaan de Rotterdammers een gat van zes punten met de aartsrivaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie