Kompany baalt van complimenten oud-trainer Guardiola: 'Moet hij mee ophouden'

Kompany baalt van complimenten oud-trainer Guardiola: 'Moet hij mee ophouden'

18 maart - 12:14 Laatste update: 16:09
11

Vincent Kompany wil niet meer dat Pep Guardiola hem in verband brengt met Manchester City. De Spaanse oefenmeester zegt regelmatig dat hij in de Belg zijn opvolger ziet bij de Engelse club, maar daar wil Kompany nog niks van weten.

"Hij moet ermee ophouden", vertelt Kompany over de complimenten van Guardiola. "Ik ben in het Championship werkzaam. Ten eerste denk ik dat Guardiola nog tien jaar voor Manchester City moet werken. En verder strijden zij om de Champions League-winst, wij zijn actief in het Championship. Die vergelijkingen hebben dus geen zin. Manchester City heeft de beste manager ter wereld nodig."

Volgens Kompany heeft hij nog wel regelmatig contact met zijn oude trainer. De Belg deed als speler in 360 wedstrijden mee voor Manchester City en was lange tijd captain onder Guardiola. "Hij helpt veel van zijn oud-spelers. Maar ik moet ook mijn eigen oplossingen zoeken, omdat ik in een heel andere competitie werk." Zaterdag staan beide trainers tegenover elkaar in de kwartfinale van de FA Cup. Voor Kompany dus zijn terugkeer in het Etihad Stadium.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie