Van wisselspeler naar basisklant bij Ajax: 'Natuurlijk was ik gefrustreerd'

Van wisselspeler naar basisklant bij Ajax: 'Natuurlijk was ik gefrustreerd'

18 maart - 14:49 Laatste update: 14:49
37

Het gaat Calvin Bassey weer voor de wind bij Ajax. De verdediger heeft zich onder John Heitinga teruggeknokt in het elftal en legt uit dat zijn reserverol onder Alfred Schreuder hem pijn deed.

"Naast het team komen te staan, voelde niet fijn", stelt Bassey in gesprek met de NOS. "Natuurlijk was ik eerst ook gefrustreerd. Maar ik moest me alleen op focussen op de vraag: hoe kom ik weer terug in het team? Wat moet ik doen zodat de trainer zegt: we hebben Calvin nodig in de basis?"

Bassey vond rust in zijn geloof om zich terug in de basis te vechten. "Zonder God zou ik niet zijn waar ik nu ben. Vooral met alles wat ik heb meegemaakt in mijn persoonlijke leven, de plek waar ik vandaan kom, mijn vrienden, van wie sommigen er zelfs niet meer zijn", zegt hij. "Of ik nu één minuut speel, tien minuten of dat ik op de bank zit. Ik ben in een bevoorrechte positie. Er zijn zoveel mensen die dit willen bereiken."

De verdediger geeft aan dat zijn dromen niet snel vervuld zijn. "Ik ben nooit tevreden. Bij Ajax heeft iedereen een uitzonderlijk hoog technisch niveau. Ik breng fysieke kracht en ik weet wat ik beter kan. Maar ik beloof je: als ik hier wegga, ben ik een van hen. Dat moet wel. Ik stel geen grenzen en werk er elke dag aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie