Kudus helpt misverstand uit de wereld: 'Het is in gezamenlijk overleg besloten'

Kudus helpt misverstand uit de wereld: 'Het is in gezamenlijk overleg besloten'

18 maart - 15:11
81

Mohammed Kudus staat open voor een langer verblijf bij Ajax. De middenvelder annex aanvaller legt in gesprek met De Telegraaf uit waarom zijn standpunt veranderd is.

"Ik ben op dit moment heel erg gelukkig bij Ajax, maar word nóg gelukkiger als we de dubbel winnen. Maar waarom zou ik niet willen verlengen?", zegt hij. Het huidige contract van Kudus loopt door tot medio 2025. Afgelopen zomer zag de wereld er voor hem heel anders uit, erkent de Ghanees. "Dat Ajax afgelopen zomer een transfer naar Everton blokkeerde, stelde me teleur. Ik vond het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, omdat ik hier niet speelde."

"De enige reden waarom ik daarvóór weg wilde, was mijn reserverol", benadrukt Kudus. "Die reden heb ik zelf geëlimineerd. Everton draait niet goed in de Premier League, Ajax is in de kampioensrace en onder John Heitinga ben ik een vaste waarde. Ik heb een sterk geloof in God en Hij heeft voor mij de positieve beslissing genomen de transfer niet te laten doorgaan."

Gedurende de zomerse transferperiode circuleerde dat Kudus weigerde te trainen. De spelmaker ontkracht dit. "Dat ik heb geweigerd te trainen, klopt niet", vertelt hij. "Ik ben voetballer en mens. Mijn hoofd stond er niet naar om te trainen en daar heb ik het met Alfred Schreuder over gehad. Als je er met je koppie niet bij bent, is de kans op blessures groot. Daarom is in gezamenlijk overleg besloten me voor één dag uit de training te houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie