Leipzig lijdt pijnlijke nederlaag, Hoffenheim beslist degradatiekraker in voordeel

18-03-2023 17:24
4

Hoffenheim heeft in de kelder van de Bundesliga uitstekende zaken gedaan. Directe concurrent Hertha BSC werd met 3-1 opzij gezet, waardoor er afstand wordt genomen van de degradatieplekken.

Hoffenheim - Hertha BSC 3-1
Zowel Hoffenheim als Hertha moet dit seizoen serieus rekening houden met degradatie naar de 2. Bundesliga. In een rechtstreekse confrontatie om lijfsbehoud liet de thuisploeg niets heel van de bezoekers uit Berlijn. Door twee benutte strafschoppen van Andrej Kramaric was het verschil voor rust al gemakt. Ihlas Bebou bracht Hoffenheim zes minuten na rust in veilige haven. De eretreffer in de blessuretijd viel te laat om het nog spannend te maken.

Door de zege staat Hoffenheim op plaats vijftien, één plek boven de degradatiezone, met 22 punten. De nummers zestien tot en met achttien (Hertha, VfB Stuttgart en Schalke 04) hebben 21 en twintig punten.

VfL Bochum - RB Leipzig 1-0
Nummer drie RB Leipzig is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Bochum, de nummer veertien van de Bundesliga, werd met 1-0 verloren. Timo Werner en André Silva konden het verschil niet maken voor de bezoekers.