Spurs loopt in extremis averij op in doelpuntenfestijn, Leeds met Struijk wint

18-03-2023 17:59
6

Tottenham Hotspur heeft na een spektakelstuk averij opgelopen bij Southampton. Leeds United, met invallers Pascal Struijk en Crycensio Summerville, doet goede zaken op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Southampton - Tottenham Hotspur 3-3
De eerste 45 minuten was niet om over naar huis te schrijven. In de blessuretijd van de de eerste helft zette Pedro Porro Spurs op voorsprong en daarmee werd het startsein voor een interessante wedstrijd gegeven. De tweede helft was koud begonnen toen Southampton via Ché Adams voor de gelijkmaker tekende. Harry Kane en Ivan Perisic zorgden ervoor dat de Noord-Londenaren weer uitliepen.

Southampton gaf zich echter nog niet gewonnen. Theo Walcott maakte de aansluitingstreffer en tot overmaat van ramp voor Spurs gaf de arbiter van dienst de thuisploeg in extremis een strafschop. James Ward-Prowse benutte de penalty en bepaalde de eindstand op 3-3.

Wolverhampton Wanderers - Leeds United 2-4
Niet alleen Southampton en Tottenham zorgden voor spektakel in de Premier League. Na een uur spelen leidden de bezoekers met 0-3. Wolves gaf zich niet gewonnen en kwam via Jonny Castro en Matheus Cunha terug. Na een rode kaart voor diezelfde Castro was het gespeeld en kon Leeds het duel uitspelen. In de absolute blessuretijd werd er een vierde doelpunt aan het totaal toegevoegd.