Go Ahead verslaat FC Utrecht in slotfase op emotionele middag in Galgenwaard

18-03-2023 18:32 Laatste update: 18:35
45

FC Utrecht heeft zaterdag op een emotionele middag in De Galgenwaard tegen Go Ahead Eagles voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de Eredivisie. Na een enerverende eerste helft, die vooral opzien baarde door een niet gegeven strafschop, kreeg het heel laat in de tweede helft de 1-2 om de oren.

Voorafgaand aan het duel tussen Utrecht en Go Ahead was er een minuut stilte in De Galgenwaard, voor de slachtoffers van de tramaanslag, exact vier jaar geleden. Dat leverde indrukwekkende beelden op.

De thuisploeg, die tegen Sparta Rotterdam op 24 februari voor het laatst won (0-3), was in de openingsfase de betere. Kansen leverde dat echter niet op. Na negentien minuten spelen was er een nieuw kippenvelmoment, toen het spel even stil kwam te liggen en er een staande ovatie volgde voor de hulpverleners die zich in hebben gezet bij de tramaanslag.

De vijf minuten voor rust waren het meest enerverend. Utrecht kwam eerst op voorsprong, via Anastasios Douvikas. De Griekse spits maakte zijn dertiende treffer van het seizoen en is daarmee nu topscorer van de Eredivisie. Go Ahead dacht slechts drie minuten later recht te hebben op een strafschop, na een handsbal van Ramon Hendriks. Scheidsrechter Alex Bos dacht er echter anders over, en legde de bal niet op de stip.

Nog voor rust kwamen de bezoekers alsnog op 1-1. Oliver Edvardsen scoorde en botste daarna pijnlijk met Utrecht-doelman Vasilis Barkas. De tweede helft was minder aantrekkelijk. Utrecht raakte nog de paal via Sander van de Streek, maar kreeg uiteindelijk in de absolute slotfase de deksel op de neus. Invaller Willum Willumsson maakte de 1-2, tot ongeloof van het thuispubliek.