Van kanker herstelde Bournemouth-middenvelder Brooks maakt na 536 dagen rentree

Van kanker herstelde Bournemouth-middenvelder Brooks maakt na 536 dagen rentree

18 maart - 18:53 Laatste update: 19:14
4

David Brooks heeft zaterdag na 536 dagen afwezigheid in de Premier League zijn rentree gemaak. De middenvelder van AFC Bournemouth stond liefst anderhalf jaar aan de kant vanwege zijn strijd tegen kanker.

De 25-jarige Brooks maakte in oktober van 2021 bekend dat bij hem de ziekte van Hodgkin was vastgesteld. Dat is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Het trieste nieuws sloeg in als een bom in de Engelse voetbalwereld. In mei 2022 deelde hij goed nieuws: hij was kankervrij. 

Wat volgde was een lang revalidatietraject. Afgelopen week werd hij al beloond met een plek in de selectie voor het duel met Liverpool, dat met 1-0 gewonnen werd. Zaterdag maakte hij voor het eerst weer minuten, op bezoek bij Aston Villa (3-0 nederlaag). 

Brooks liet vorige week via Twitter al weten heel erg blij te zijn met terugkeer in de wedstrijdselectie. 'Ik heb lang moeten wachten en het was een moeilijke periode voor mij en mijn familie. Dat ik nu weer op het veld heb gestaan en me onderdeel van het voelde, was heel speciaal.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie