Scheidsrechter Bos erkent fout bij Utrecht - Go Ahead: 'Dit is gewoon niet goed'

18-03-2023 19:31 Laatste update: 19:49
24

Alex Bos heeft na afloop van het duel tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles erkend dat hij fout zat bij zijn VAR-beslissing. De 28-jarige scheidsrechter onthield de bezoekers uit Deventer in de eerste helft een strafschop.

Het incident voltrok zich vlak voor rust. De bal belandde in het strafschopgebied van Utrecht op de hand van Ramon Hendriks. Bos vond dat dat de bal op de steunarm van de verdediger terecht kwam.

"Ik ging bij de VAR-check op zoek naar de steunarm (Hendrik), maar dit is gewoon niet goed", aldus de arbiter voor de camera van ESPN. "Dit had een penalty voor Go Ahead Eagles moeten zijn."

Het incident, dat veel losmaakte op social media, had uiteindelijk geen grote gevolgen voor de Deventenaren. Zij wonnen in de absolute slotfase alsnog met 1-2, dankzij een treffer van invaller Willum Willumsson.