Trauner zei andere Nederlandse topclub af: Ik geloofde dat het nog beter kon

Trauner zei andere Nederlandse topclub af: "Ik geloofde dat het nog beter kon"

18 maart - 20:04
138

Gernot Trauner is uitgegroeid tot een belangrijke schakel bij Feyenoord, maar hij had ook voor een andere Nederlandse topclub kunnen spelen. De Oostenrijkse verdediger onthult in gesprek met ELF Voetbal dat AZ hem wilde hebben.

Feyenoord nam Trauner ruim anderhalf jaar geleden over van LASK Linz. "AZ toonde een seizoen eerder al belangstelling voor me", stelt de Kale Kletser, zoals hij liefkozend wordt genoemd door de Rotterdamse fans. "We schakelden destijds PSV uit in de groepsfase van de Europa League en daarna AZ in de play-offs. Een uitstekend jaar, waarin ik vaak trefzeker was met kopballen. Ook leverde ik de nodige assists door het verlengen van lange inworpen waaruit werd gescoord."

Trauner stelde AZ teleur. "Ik geloofde dat het nog beter kon. Ik zette alles op een rij en besloot dat ik wilde blijven. Ik zegde AZ af. Eerder en ook die zomer kreeg ik meerdere aanbiedingen uit het buitenland, maar het paste nooit honderd procent. Ik vind het belangrijk dat mijn familie me steunt en mijn gezin het in een nieuwe omgeving goed naar de zin heeft. Feyenoord kwam een jaar later op het ideale moment. Ik informeerde nog bij mijn ploeggenoot James Holland, die bij AZ onder contract heeft gestaan. Hij was duidelijk: Doen!"

Trauner keerde onlangs terug van een blessure. In het Europa Leaue-duel met Shakhtar Donetsk (7-1) stond de dertigjarige mandekker voor het eerst sinds november weer in de basis. Zondag neemt hij het met de ploeg van Arne Slot op tegen Ajax. De Klassieker moet veel duidelijk maken in de titelstrijd. "Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie