Geen maat op Haaland, Chelsea verspeelt weer punten, Dortmund swingt

Geen maat op Haaland, Chelsea verspeelt weer punten, Dortmund swingt

18-03-2023 20:45
11

Manchester City heeft ten koste van clubicoon Vincent Kompany de halve finale van de FA Cup bereikt. In de Premier League verspeelde Chelsea, zonder Hakim Ziyech, punten tegen Everton. Donyell Malen, Sebastién Haller en Marco Reus namen Borussia Dortmund bij de hand.

Manchester City - Burnley 6-0
Fenomeen Erling Haaland heeft weer zijn stempel gedrukt bij Manchester City. Met drie goals tegen Burnley leidde hij The Citizens naar de halve finale van de FA Cup. Uiteindelijk was de ploeg van manager Pep Guardiola met liefst 6-0 te sterk voor de Championship-club, waar clubicoon Vincent Kompany aan het roer staat.

De Belg kreeg een staande ovatie in het Etihad Stadium, maar het lachen verging hem na een halfuur. In een tijdsbestek van drie minuten scoorde Haaland twee keer. De Noor scoorde midweeks al vijf keer in de Champions League tegen RB Leipzig, maar bleek niet verzadigd. Na een klein uur voltooide hij zijn hattrick: 3-0. Julián Álvarez, Cole Palmer en nogmaals Álvarez voerden de score verder op.

Voor Kompany en basisspeler Ian Maatsen werd het zo een vervelende avond. Bij City zat Nathan Aké op de bank.

Chelsea - Everton 2-2
Chelsea toonde de laatste weken beterschap, maar is zaterdag in het mes gelopen tegen Everton. The Blues hadden alle moeite met The Toffees, die op Stamford Bridge een muur optrokken. Kort na rust was het dan toch raak via João Félix, die profiteerde van een foutje in de Everton-defensie. Vervolgens zag Christian Pulisic de 2-0 worden afgekeurd vanwege buitenspel en na een hoekschop maakte Abdoulaye Doucouré zelfs gelijk.

Het leek alsnog goed af te lopen voor Chelsea, toen Reece James een strafschop versierde. Kai Havertz benutte het buitenkansje. Everton gaf zich echter niet gewonnen en vertrok dankzij invaller Ellis Simms met een punt. De spits slalomede eenvoudig door de Chelsea-defensie. De Londenaren blijven zodoende steken op plek tien in de Premier League, de formatie uit Liverpool staat vijftiende.

Overigens ontbrak Hakim Ziyech in de wedstrijdselectie van Chelsea. De ex-spelmaker van Ajax lijkt niet met een blessure te kampen en is vermoedelijk gepasseerd door manager Graham Potter.

Borussia Dortmund - FC Köln 6-1
Borussia Dortmund kan reikhalzend uitkijken naar de clash tussen Bayern München en Bayer Leverkusen van zondag. Die Schwarzgelben hebben de koppositie in elk geval voor één dag ovegenomen van Der Rekordmeister door een 6-1 zege op FC Köln. Donyell Malen behoorde tot de uitblinkers met een assist en een goal.

De Nederlandse aanvaller stond met een heerlijke actie aan de basis van de openingstreffer van Raphaël Guerreiro. Via Sébastien Haller en Marco Reus nam Dortmund al snel afstand, voordat Malen er na een rush 4-0 van maakte met een hard schot. Köln tekende voor rust nog wel voor de 4-1, maar was verder kansloos. In de tweede helft scoorden Haller en Reus nogmaals.

Die laatste mag zich nu de clubtopscorer aller tijden van Dortmund noemen. Ook Malen heeft reden tot lachen met zijn tweede goal en derde assist van dit Bundesliga-seizoen. De voormalig PSV'er werd vrijdag nog gepasseerd voor Oranje.