Blind waarschuwde Ajax: 'Als commissaris altijd tegen Overmars gezegd'

Blind waarschuwde Ajax: 'Als commissaris altijd tegen Overmars gezegd'

18 maart - 22:24 Laatste update: 22:39
54

Danny Blind hoopt dat Ajax spoedig de technische posities weet in te vullen. Volgens het clubicoon is dat echter geen eenvoudige opgave.

De Amsterdammers zoeken al meer dan een jaar naar een opvolger voor technisch directeur Marc Overmars. Ook Blind zelf moet nog vervangen worden in de raad van commissarissen. "Ik denk dat ze nu bezig zijn om de pionnen die de club verlaten hebben – vooral technisch gezien – weer goed op te vullen", zegt de Champions League-winnaar van 1995 tegen Trouw.

Blind ziet dat Ajax het moeilijk heeft zonder duidelijke technische beleidsbepalers. "Als commissaris heb ik altijd tegen Marc Overmars gezegd: Marc, één ding: jij en de trainer kunnen nooit op hetzelfde tijdstip vertrekken, knoop dat in je oren. Want dan zou je in een vacuüm terecht kunnen komen. Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden. Ze zijn nu bezig met een nieuwe technisch directeur en er moet iemand in de rvc komen met technische bagage. Dat is niet zo makkelijk."

Zelf zal Blind niet terugkeren bij Ajax, zo kondigde hij eerder al aan. Heeft het pijnlijke vertrek van zoon Daley Blind afbreuk gedaan aan de clubliefde? "Nee, niet als het gaat om de club an sich. Bij Ajax heb ik ook hele fijne mensen ontmoet. Maar er zijn ook mensen die beslissingen nemen waardoor je anders tegen ze aan gaat kijken."

Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris van Ajax, gaf onlangs aan dat hij binnen enkele weken een opvolger van Blind wil aanstellen. "Er is iemand in beeld. Wie dat is? Dat is een goede vraag. U kunt heel goed begrijpen dat ik daar niets over zeg", zei hij bij NPO Radio 1. Ondertussen gaat Julian Ward hoogstwaarschijnlijk aan de slag als nieuwe technisch directeur. Hij komt in de zomer over van Liverpool.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie