NEC verslaat en passeert RKC dankzij smaakmakers Tannane en Tavsan

18-03-2023 22:55
22

NEC heeft na een flitsend eerste halfuur afgerekend met RKC Waalwijk. Oussama Tannane was weer eens de grote smaakmaker bij de Nijmegenaren, die met een 1-3 zege uit Waalwijk vertrekken.

Het verschil op de ranglijst was slechts één punt en beide clubs hopen nog op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. In die strijd was NEC voor rust genadeloos, terwijl de eerste kansen nog voor RKC waren. Jasper Cillessen, die terugkeert in de selectie van Oranje, maakte enorme kansen van Seuntjens en Lelieveld onschadelijk.

Tussendoor trof Landry Dimata de binnenkant van de paal met een kopbal, maar de Belgiche spits kon na achttien minuten wel een assist bijschrijven. Na zijn afgemeten voorzet verraste Oussama Tannane doelman Etienne Vaessen met een snelle uithaal. Na 26 minuten verdubbelde NEC de score al. Elayis Tavsan leek voor te gaan geven, maar hij kapte vanaf de achterlijn naar binnen en ramde de bal vol overtuiging in de dak van het doel.

Het werd nog erger voor RKC, want uitblinker Tannane schoot een vrije trap dwars door de Waalwijkse muur achter de kansloze Vaessen: 0-3. NEC toonde zich daarmee bijzonder effectief en zat halverwege al op rozen. Dat zorgde vooral bij Michiel Kramer overduidelijk voor frustraties. Het resulteerde in enkele geniepige overtredingen.

De voorsprong van NEC kwam in de tweede helft niet meer in gevaar, hoewel RKC wel beterschap toonde en Vurnon Anita na een uur voor de 1-3 tekende. Daarvoor had de thuisploeg nog wel geluk gehad doordat een penalty voor de Nijmeganeren werd teruggedraaid na ingrijpen van de VAR.

RKC zocht in het vervolg weliswaar naar de aansluitingstreffer, maar het was NEC dat de beste mogelijkheden kreeg. Een strafschop van Tannane werd echter gekeerd door Vaessen en Tavsan vond nogmaals de binnenkant van de paal op zijn weg. NEC kan desondanks tevreden zijn nu het de achtste plek overneemt.