Oproep Rome valt niet goed bij Feyenoord-fans: 'Dan moet het in ander land'

Oproep Rome valt niet goed bij Feyenoord-fans: 'Dan moet het in ander land'

Gisteren, 08:35
315

De Supportersvereniging van Feyenoord wil dat het Europa League-duel met AS Roma op neutraal terrein wordt gespeeld, als Rotterdamse fans niet welkom zijn in Rome. Burgemeester Roberto Gualtieri waarschuwde dat hij geen Feyenoord-supporters in zijn stad wil.

Gualtieri heeft de minister van Binnenlandse Zaken in Italië verzocht om een verbod op uitsupporters uit te vaardigen voor de wedstrijd in de kwartfinale. "We willen er alles aan doen om de stad Rome en de bevolking te beschermen. We hebben al eens te maken gehad met ernstig geweld", verwees hij naar de ongeregeldheden uit 2015, toen Feyenoord-fans onder meer de beroemde Barcaccia-fontein beschadigden.

Toch reageert FSV De Feijenoorder onaangenaam verrast. "We hebben verbaasd op het nieuws gereageerd", zegt voorzitter Kees Lau tegen het ANP. "Zeker als je het bekijkt in het licht van wat de UEFA van de week heeft verklaard; dat duels niet meer in een bepaalde stad gespeeld mogen worden als er geen uitfans welkom zijn."

Lau is daarom niet bang voor een leeg uitvak in het Stadio Olimpico op 20 april. "De UEFA gaat dit toch niet accepteren. Als er niet in Rome gespeeld kan worden, dan moet er naar een ander land worden uitgeweken. Dan moet de wedstrijd bijvoorbeeld in Duitsland of Zwitserland gespeeld worden. Ik heb geen flauw idee, maar dat is mogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie