Ten Cate over Wieffer in Oranje: 'Ik vind het wel erg snel gaan'

Ten Cate over Wieffer in Oranje: 'Ik vind het wel erg snel gaan'

19 maart - 11:20
103

Henk ten Cate plaatst vraagtekens bij de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Mats Wieffer op te nemen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. De 68-jarige oud-trainer vraagt zich of Oranje misschien niet wat te vroeg komt.

"Ik vind het wel erg snel gaan met Wieffer", aldus Ten Cate aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. "Natuurlijk, wat goed is komt snel. Maar is Wieffer al zo goed?", vraagt hij zich hardop af. 

Collega-analist Hans Kraay jr. vindt de oproep wel begrijpelijk. "Ik denk wel dat hij zó goed is. We zeggen wel vaak: we stellen De Roon op naast Frenkie omdat hij ballen afpakt. De Roon is geen koekenbakker. We doen wel eens denigrerend over dat hij alleen ballen afpakt, maar Wieffer speelt alles vooruit zonder te tackelen of gek te doen. Hij staat altijd goed om balletjes te onderscheppen."

Ten Cate blijft ondanks de lofzang bij zijn eerdere standpunt. "Tuurlijk kan hij voetballen. Dat is een ding dat zeker is. Maar hij heeft pas twaalf wedstrijden Eredivisie achter zijn naam staan. Dat is niet echt veel natuurlijk. Nogmaals, knap. Die jongen doet het geweldig. Laten we dat voorop stellen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie