FC Groningen haalt Lukkien en kraakt FC Emmen: 'Onprofessioneel en onbetrouwbaar'

FC Groningen haalt Lukkien en kraakt FC Emmen: 'Onprofessioneel en onbetrouwbaar'

19 maart - 11:54 Laatste update: 12:34
56

Wouter Gudde baalt van het tijdstip waarop het nieuws naar buiten kwam dat Dick Lukkien vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer is van FC Groningen. De algemeen directeur haalt daarbij behoorlijk hard uit naar FC Emmen, de huidige werkgever van de vijftigjarige oefenmeester.

Zondagmorgen maakte Voetbal International bekend dat Lukkien na dit seizoen het stokje overneemt van Dennis van der Ree. Dat nieuws bevestigde Gudde in gesprek met ESPN voorafgaand aan het thuisduel met sc Heerenveen. "Ik heb Dennis van der Ree daar netjes in meegenomen. Hij is dus van alles op de hoogte geweest. En we hebben ook Emmen ingelicht, omdat onze voorkeur was om het direct te communiceren."

Dat wilde Emmen niet. "Daar sloeg de paniek toe", vervolgt Gudde. "Het moest per se over het weekend heen getild worden. Toen had ik al een donkerbruin vermoeden dat het precies tussen de wedstrijd van Emmen en die van Groningen gelekt zou worden. Ik ben teleurgesteld dat het nu is uitgelekt vanuit de Emmen-kant, dat is onprofessioneel en onbetrouwbaar. Maar de voetbalwereld zit helaas zo in elkaar. Dat het nu naar buiten komt, kan ik niet los zien van het feit dat dit waarschijnlijk bewust is gebeurd."

Zowel Groningen als Emmen zijn momenteel verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. Gudde vermoedt dat Emmen met dit uitlekken voor extra onrust wilde zorgen bij Groningen. De algemeen directeur liet zich ook nog kort uit over de opvolger van Mark-Jan Fledderus. "We hebben daar een keuze in gemaakt, morgen of overmorgen zullen we een nieuw technisch model presenteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s