'Als ze ons trappen, sta ik op en zeg ik: dit is Ajax, iets meer respect graag'

'Als ze ons trappen, sta ik op en zeg ik: dit is Ajax, iets meer respect graag'

19 maart - 12:07
113

Edson Álvarez is niet van plan om ook maar iets te veranderen aan zijn soms opgefokte gedrag tijdens belangrijke wedstrijden. Het beschermen van zijn medespelers is een topprioriteit voor de Mexicaan.

"Ik heb geleerd situaties te herkennen en te weten hoe ver ik kan gaan", vertelt de controleur in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Dat mensen soms denken dat ik rood verdien, boeit me niet. Ze kunnen praten, maar voelen achter de tv niet het vuur op het veld."

Álvarez legt uit: "Als Kudus, Stevie of Kenneth keer op keer wordt getrapt, voelt het alsof ze aan familie zitten. Dan sta ik op en zeg ik: Dit is Ajax. Iets meer respect graag. Soms dacht ik dan de enige te zijn, maar nu vechten we weer samen en zijn we op de goede weg."

In de aanloop naar de Klassieker, die wordt gefloten door Danny Makkelie, deelt Álvarez een compliment uit. "Ik hou van de scheidsrechters hier", stelt hij. "Ik ken ze niet van naam, maar als ik ze voor de wedstrijd zie, weet ik met wie ik kan praten en wie lastiger is. Ik kan niet soft zijn. (...) Ik ben alleen fel. Dat hoort bij mijn spel. De Klassieker is daarom de perfecte wedstrijd voor me."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie