Ajax-icoon Litmanen heeft zin in Klassieker: 'Zijn de mooiste clubs van Nederland'

Ajax-icoon Litmanen heeft zin in Klassieker: 'Zijn de mooiste clubs van Nederland'

19 maart - 12:26 Laatste update: 13:56
24

Ajax-icoon Jari Litmanen kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker van zondagmiddag. De 52-jarige Fin waagt zich niet aan een voorspelling, maar stelt wel dat de Amsterdammers een eventuele titelprolongatie kunnen vergeten bij een nederlaag.

"Dit zijn de mooiste clubs van Nederland en dit is de grootste wedstrijd van Nederland. Laat staan nu het kampioenschap op het spel staat", aldus Litmanen in een interview met het Algemeen Dagblad. Bij Ajax beleeft John Heitinga zijn eerste Klassieker als hoofdtrainer. Litmanen speelde tussen 2002 en 2004 nog samen met de oud-verdediger. "Hij was een goede jongen en ik vind het mooi dat hij het nu zo goed doet. Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en kan de spelers heel goed duidelijk maken hoe het is en wat het inhoudt om speler van Ajax te zijn."

Litmanen ziet dat ook terug op het veld. "Ik kan door mijn werk voor de televisie niet alles zien, maar voor het uitduel met Cambuur (0-5) ben ik er voor gaan zitten. Toen werd ik wel vermaakt. Ik vond het er goed en verzorgd uitzien. Daarna hebben ze ook mindere wedstrijden gehad. Dat krijg ik wel mee, maar zeven keer op rij winnen, dat is gewoon prima."

Of daar zondagmiddag tegen Feyenoord een achtste overwinning bij komt, weet hij niet. Een conclusie die hij wel durft te trekken is dat de Ajax geen kampioen meer wordt bij een nederlaag. "Dan wordt het met zes punten wel heel moeilijk. Feyenoord morst heel weinig punten. Ze zijn daarom ook een goede titelkandidaat. De 1-1 in januari vond ik wel terecht. Het was een fysieke wedstrijd. Hoe het nu zal eindigen? Aan een voorspelling waag ik me nooit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie