Gimenez denkt vaak aan Mexico: 'Een keer zei ik tegen mezelf, daar moet ik vanaf'

Gimenez denkt vaak aan Mexico: 'Een keer zei ik tegen mezelf, daar moet ik vanaf'

19-03-2023 13:12 Laatste update: 13:55
25

Santiago Gimenez is erg blij met de manier waarop hij in Nederland is ontvangen. Toen de Mexicaan naar Feyenoord vertrok was hij bang dat hij veel dingen zou missen, maar inmiddels voelt hij zich helemaal Rotterdammer.

Toen Gimenez op het vliegveld in Rotterdam aankwam werd hij al op een mooie manier ontvangen door de fans. Een aantal Mexicaanse vlaggen deden de spits verbazen toen hij aankwam. "Dan voel je je welkom, hoor. Toch moest ik wennen", vertelt Gimenez in gesprek met het Algemeen Dagblad. Afgelopen zomer nam Feyenoord de Mexicaan over van zijn club Cruz Azul. De Rotterdammers moesten vier miljoen euro overmaken naar de Mexicanen.

Ondanks de fijne aankomst in Rotterdam dacht Gimenez telkens toch terug aan zijn thuisland. "In eerste instantie denk je voortdurend aan Mexico. Hoe het daar zou gaan met mijn vrienden, mijn familie, met de mensen bij Cruz Azul. Je mist het eten."

Maar uiteindelijk was het ook voor Gimenez glashelder, de knop moest om. "Op een dag werd ik wakker en ik heb tegen mezelf gezegd: ik moet ervan af dat ik steeds met Mexico bezig ben. Ik ben nu in Nederland, ik ben nu een Rotterdammer. Hier moet ik alles uit de kast halen om te slagen. Daar heb je hulp bij nodig, maar veel moet uit jezelf komen."