Heerenveen pakt de Derby van het Noorden: duel gestaakt door fan die Willems slaat

19-03-2023 14:26
40

SC Heerenveen heeft zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen de drie punten veilig gesteld. De bezoekers hadden in de Derby van het Noorden aan een helft genoeg en wonnen met 0-2 tegen de degradatiekandidaat. In de slotfase ging het nog mis tussen de spelers en supporters van FC Groningen.

In een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar voor de Groningers begon de ploeg wat stroefjes. De thuisploeg kreeg een paar kansjes, maar het was toch vooral SC Heerenveen dat de klok sloeg. In minuut 27 was het voor de eerste keer raak toen Sydney van Hooijdonk opdook voor keeper Michael Verrips. Dertien minuten later zorgde dezelfde spits van de Friezen voor een verdubbeling van de score en daar ging doelman Verrips weer niet vrijuit.

Sydney van Hooijdonk profiteert 2x van zwak optreden van Michael Verrips in de 𝐃𝐞𝐫𝐛𝐲 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐍𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧. 💥 #grohee

Na rust bleef het niveau van de thuisploeg erg ondermaats. Ondertussen raakten de fans van FC Groningen geïrriteerd en dat resulteerde voor een fan in de bestorming van het veld. Hij werd nog onder controle gehouden, maar daarna ging het mis. Jetro Willems ging verhaal halen bij de supporters, maar die waren enorm boos. Een van de fans gaf Willems zelf een klap, waardoor het uit de hand liep tussen de fans en de spelers.

De wedstrijd werd in minuut 83 stilgelegd door de ongeregeldheden en de spelers gingen de catacomben in. De fans lieten zich voor de wedstrijd nog zien met een mooie sfeeractie, maar wat er in de slotfase gebeurde was onacceptabel. De wedstrijd werd uiteindelijk uitgespeeld en eindigde in 0-2. Voor FC Groningen betekent dit dat ze zeventiende blijven, maar bij een overwinning van SC Cambuur op Excelsior worden de Groningers de hekkensluiter.