Feyenoord op rapport: drie absolute uitblinkers, inclusief toptrainer Slot

Feyenoord op rapport: drie absolute uitblinkers, inclusief toptrainer Slot

19-03-2023 16:32 Laatste update: 20-03-2023 12:32
157

Feyenoord heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan een reeks van negentien wedstrijden in Amsterdam zonder zege: 2-3. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een zéér vermakelijke Klassieker.

Timon Wellenreuther - 8: over de twee tegengoals - waarin hem niets te verwijten viel - heeft niemand het meer, want Wellenreuther voorkwam in de slotfase een haast zekere Ajax-goal met misschien wel dé redding van het seizoen.

Lutsharel Geertruida - 8: een dag na de bekendmaking van zijn contractverlenging groeide Geertruida uit tot de Feyenoorder van de Klassieker. Door zijn 2-3 kan Feyenoord de eerste landstitel sinds 2017 al ruiken.

Gernot Trauner - 7: het is niet dat het zonder hem slecht ging, maar een Feyenoord mét Trauner scheelt een slok op een borrel. De verdediger had zijn verdedigende en opbouwende zaakjes weer prima op orde.

Dávid Hancko - 7: samen met Trauner vormt Hancko een kampioenswaardig centrum, bleek ook tegen Ajax. Ondanks twee tegengoals. Ook aanvallend brengt de Slowaak telkens veel gevaar met zich mee.

Quilindschy Hartman - 5: zijn eerste Klassieker in Amsterdam verliep hectisch en dat is een understatement. Na een assist, snelle gele kaart en laatste waarschuwing van Makkelie werd Hartman na 25 minuten gewisseld.

Mats Wieffer - 6,5: na een slordige openingsfase met on-Wiefferiaans veel balverlies toonde de kersverse Oranje-klant zijn lerende vermogen. Hij pikte het moordende tempo op en vond vaak de oplossing naar voren.

Orkun Kökcü - 6,5: dit keer was Kökcü vooral in woord en gebaar de leider van Feyenoord. Hij was niet zo dwingend als in andere topwedstrijden en kon voetballend kon nooit echt zijn stempel drukken, al was het wel 'gewoon' ruim voldoende.

Sebastian Szymanski - 6,5: in de pressingmachine die Slot van Feyenoord heeft gemaakt is een belangrijke rol weggelegd voor Szymanski. Hij beloonde zijn onverzettelijke loopwerk kort na rust met een doelpunt, de 2-2.

Alireza Jahanbakhsh - 6: maakte een dekkingsfout bij de 1-1 van Ajax en liet aanvallend bar weinig zien, tot de 52ste minuut. Hij omspeelde Edson Álvarez en gaf de bal op maat voor Szymanski, die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten.

Santiago Gimenez - 7: het goudhaantje van Feyenoord verkeert in de vorm van zijn leven en toonde ook tegen Ajax de enorme progressie die hij sinds zijn komst heeft gemaakt. Na vijf minuten was het al raak.

Oussama Idrissi - 5,5: na zijn twee goals tegen Shakhtar Donetsk zal Idrissi hebben gehoopt dat hij alle ballast kwijt zou zijn, maar het wilde maar niet lukken tegen Ajax. Hij ontsnapte bovendien aan rood in de eerste helft.

Invallers
Marcos López - 7: al na 25 minuten moest López opdraven, omdat Hartman tegen een rode kaart aanschurkte. De linksback wist Mohammed Kudus, de beste Ajacied van 2023, in toom te houden en liet zich aanvallend ook nog eens zien.
Marcus Pedersen - x: viel na 64 minuten in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Javairô Dilrosun - x: viel na 76 minuten in voor Idrissi en speelde te kort voor een beoordeling.
Danilo - x: viel na 76 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.
Igor Paixão - x: viel na 76 minuten in voor Jahanbakhsh en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 8: de eerste trainer sinds 2005 die met Feyenoord wint in Amsterdam verdient alle lof. Wat we in Nederland al wisten, weet nu ook de rest van Europa: Slot is een absolute toptrainer die wedstrijden ook nog eens kan beïnvloeden met wissels.