Cambuur ziet degradatiespook naderen na schrijnend verlies bij Excelsior

19-03-2023 16:23
48

Donkere wolken pakken zich samen boven SC Cambuur. De hekkensluiter van de Eredivisie ging zondagmiddag kansloos onderuit bij concurrent Excelsior, dat een droomhelft beleefde: 4-1.

De kelderkraker was zeven minuten oud toen Excelsior al op voorsprong kwam. Kenzo Goudmijn mikte de bal in de verre hoek. Amper vier minuten later stond het 2-0, met dank aan Cambuur. Een voorzet van Siebe Horemans belandde op de knie van Léon Bergsma en rolde vervolgens door de benen van doelman Robbin Ruiter.

Niet lang daarna werd het zelfs 3-0 én 4-0. Horemans tekende voor de derde treffer, gevolgd door een beauty van Lazaros Lamprou. Cambuur belandde van de regen in drup, waardoor Sjors Ultee besloot in te grijpen. Al na 23 minuten haalde de woeste trainer Bergsma naar de kant. Mimoun Mahi werd gelijktijdig gewisseld, maar hij vanwege een blessure.

Vlak voor rust dacht Cambuur wat terug te doen, maar een vrije trap van Navarone Foor kwam tegen de paal. De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Wel maakte Cambuur nog een eretreffer via Alex Bangura. Nikolas Agrafiotis schoot namens Excelsior een penalty huizenhoog over.

Door de overwinning klimt Excelsior naar de vijftiende plek in de Eredivisie met twee punten meer dan FC Emmen. Cambuur bungelt onderaan de ranglijst en staat al zeven punten achter de Kralingers.