Heitinga twijfelt aan beslissing arbitrage: 'VAR niet voor niks in dat kamertje'

Heitinga twijfelt aan beslissing arbitrage: 'VAR niet voor niks in dat kamertje'

19 maart - 17:27 Laatste update: 20 maart - 12:39
207

John Heitinga kookt van binnen, nadat Feyenoord De Klassieker heeft gewonnen. De trainer van Ajax ziet dat zijn spelers niet alle afspraken zijn nagekomen, terwijl hij ook zijn twijfels heeft bij de gele kaart van Oussama Idrissi.

Feyenoord won zondag met 2-3 van Ajax na een knotsgekke wedstrijd. De Amsterdammers lijken daardoor een pas op de plaats te maken in de titelstrijd. "Van binnen kook je wel", begint Heitinga na afloop voor de camera van ESPN. "We zijn op momenten slordig geweest met balverlies en dat kost heel veel energie. Na rust moet je gewoon doorstappen, maar nu had Feyenoord in fases te lang de bal."

"Ik wil niet zeggen dat dat angst is, maar ze stonden nog met evenveel spelers als wij op het veld. Dat had ook anders gekund", gaat Heitinga verder. Als verslaggever Hans Kraay junior daarop door wil vragen, houdt Heitinga de boot eerst nog af. "Laat me eerst even uitpraten. Maar dan moet je overal één-op-één staan en je persoonlijke duels winnen. Als ik de goals terugkijk, doen we dat niet goed."

Daarna is Heitinga wel bereid om meer over de arbitrage te vertellen. "De scheidsrechters maken de beslissingen. Dat heb je niet in de hand. Ik denk wel dat er een moment is geweest...", doelt de coach op de overtreding die Idrissi in de eerste helft maakte. "Daar hebben we de VAR ook voor, die zitten niet voor niets in dat kamertje. Daar moet kritisch naar gekeken worden. Maar daardoor verliezen we de wedstrijd niet. Ik ga er vanuit dat de mensen met de kennis en kunde er kritisch naar gekeken hebben en juist gehandeld hebben. Maar ik heb hier wel mijn twijfels bij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s