Juve plots helemaal in race voor Champions League, Arsenal stap dichter bij titel

Juve plots helemaal in race voor Champions League, Arsenal stap dichter bij titel

19-03-2023 23:15 Laatste update: 23:29
17

Ondanks dat Juventus vijftien punten in mindering heeft gekregen, maakt de club nog steeds kans op een Champions League-ticket. In de Serie A rekende de Oude Dame af met rivaal Internazionale Arsenal ligt ondertussen nog altijd op titelkoers in Engeland, nadat het zondag won van stadsgenoot Crystal Palace. Ook Napoli heeft goede zaken gedaan in zijn titelstrijd, door het Torino van Perr Schuurs met ruime cijfers te kloppen.

Internazionale - Juventus 0-1
Zondagavond stonden Inter en Juve, twee grote rivalen van elkaar, tegenover elkaar. Inter zit volop in de strijd om een plekje in de top-vier, terwijl Juve een outsider is in dat gevecht. Om in de race te blijven moest de club uit Turijn winnen bij Inter. Vanaf de eerste minuten waren de verhoudingen duidelijk: Inter domineerde, maakte het spel en kreeg de meeste kansen, terwijl Juve gokte op de omschakeling.

Toch maakte Filip Kostić al snel de openingstreffer tegen de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries, die allebei in de basis stonden. Juve zakte daarna nog meer in en het wist de boel dicht te houden. Daardoor gaat het met drie zakelijke punten weer naar huis. Het gat met nummer vier AC Milan is nu nog maar zeven punten, ondanks de forse puntenstraf die Juve kreeg.

Arsenal - Crystal Palace 4-1
Met een verlenging in de benen begon Arsenal aan het treffen met Palace, dat het zonder de ontslagen manager Patrick Vieira moest doen. Drie dagen eerder werden The Gunners na strafschoppen nog uitgeschakeld in de Europa League door Sporting Portugal. Daar leek de ploeg weinig last van te hebben: bij rust stond het namelijk al 2-0, na goede goals van Gabriel Martinelli en Bukayo Saka.

In het tweede bedrijf maakte Saka nog zijn tweede, terwijk Granit Xhaka ook nog tot scoren kwam voor Arsenal. Zo kende de ploeg uit Londen een gemakkelijke middag, ondanks dat Palace wel nog wat terugdeed. Arsenal staat nu acht punten voor op achtervolger Manchester City, dat wel nog een duel minder heeft gespeeld.

Torino - Napoli 0-4
In Italië is het niet de vraag of, maar wanneer Napoli kampioen gaat worden. De ploeg van Luciano Spalletti staat een straatlengte voor op de rest van de Serie A en na zondag is dat nog steeds het geval, door een overwinning op Torino. Victor Osimhen, die meerdere duels uitvocht met Schuurs, werd de grote man met twee treffers. Napoli heeft daardoor 21 punten meer dan achtervolger Internazionale, dat wel nog een duel tegoed heeft.