Wanprestatie PSV: inspiratieloze ploeg morst punten, landtitel nog verder weg

19-03-2023 18:38 Laatste update: 18:46
210

PSV heeft nagelaten om nummer twee Ajax na de verloren Klassieker te achterhalen op de Eredivisie-ranglijst. In Arnhem kwamen de futloze Eindhovenaren niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse: 1-1.

De dag begon nog zo goed voor PSV, dat acht minuten nodig had om op voorsprong te komen. Xavi Simons toonde zijn klasse door weg te sprinten met de bal aan zijn voet en Kjell Scherpen te passeren. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij, die zich zo nu en dan zichtbaar ergerde aan zijn spelers, drukte echter niet door.

Vitesse groeide in de wedstrijd en hield lange tijd gelijke tred met het inspiratieloze PSV, zonder grote kansen te creëren. Die kansen kregen de bezoekers uit Eindhoven na rust wel. Luuk de Jong hielp echter een droomkans om zeep en voegde daarmee een nieuw hoofdstuk toe aan zijn tegenvallende seizoen.

Na een uur spelen kreeg PSV de rekening gepresenteerd. Een vrije trap van Vitesse werd in het eigen doel gewerkt door Ibrahim Sangaré. Tot overmaat van ramp viel na Anwar El Ghazi ook Jarrad Branthwaite én invaller Armando Obispo geblesseerd uit. Het mocht allemaal niet afleiden van de wanprestatie die PSV leverde.

Een winnaar kwam er dan ook niet meer in Arnhem, waardoor er niet wordt geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax en PSV de nummer vier van de Eredivisie blijft met een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord. Vitesse verstevigt door het bonuspunt de veertiende plek in de Eredivisie.