PSG is noorden kwijt: na uitschakeling in Champions League ook verlies in Ligue 1

19-03-2023 19:12
8

Na de uitschakeling tegen Bayern München heeft Paris Saint-Germain in de Ligue 1 de rug ook nog niet helemaal kunnen rechten. De Parijzenaren wonnen eerder nog nipt van de nummer zestien Stade Brest, maar zondag werd er met 0-2 volkomen terecht verloren van Stade Rennes.

De Parijzenaren begonnen met Kylian Mbappé en Lionel Messi als spitsenduo aan de wedstrijd tegen de nummer vijf van de Ligue 1. De twee konden echter weinig potten breken tijdens de wedstrijd en ze zagen dan Stade Rennes ook sterker en sterker worden na rust. De ploeg van trainer Christophe Galtier was niet scherp en liet de tegenstander voetballen en beter worden.

Na rust drukten de bezoekers dat ook uit in de score. In minuut 45 en 48 waren het Karl Toko-Ekambi en Arnaud Kalimuendo die PSG in rouw dompelden. De Parijzenaren probeerden nog te scoren, maar onder andere door een ijzersterke doelman Steve Mandanda lukte dat niet meer. Dit betekende het zevende verlies van PSG in 2023. Voor de ranglijst van de Ligue 1 is het geen enorme ramp, aangezien de nummer twee RC Lens nu nog elf punten achterstaat. Stade Rennes is terug te vinden op de vijfde plaats.

Na de wedstrijd lieten de fans van Paris Saint-Germain ook van zich horen. Onder andere Messi en Mbappé werden door de eigen fans uitgefloten toen ze van het veld afkwamen.