Simons complimenteert Feyenoord: 'Dat is echt zó mooi hoe zij dat doen'

Simons complimenteert Feyenoord: 'Dat is echt zó mooi hoe zij dat doen'

19-03-2023 19:47 Laatste update: 20:26
168

Xavi Simons is zwaar teleurgesteld na het gelijkspel van PSV tegen Vitesse (1-1). De uitblinker maakte zelf een doelpunt, maar door de eigen goal van Ibrahim Sangaré werd het uiteindelijk gelijk. Voor de wedstrijd keek Simons met bewondering naar Feyenoord, dat won van Ajax.

"Dit zit me echt heel erg dwars", zegt Simons tegen ESPN over het puntenverlies van PSV. "Ik ga hierdoor wel echt met een naar gevoel naar Oranje. Als je ons ziet trainen, is er veel kwaliteit en intensiteit, maar ik weet niet zo goed waarom dat in sommige wedstrijden dan niet lukt. Dit kan gewoon echt niet, onze mentaliteit moet duidelijk veranderen." Door het gelijkspel tegen Vitesse staat de club acht punten achter op koploper Feyenoord.

Simons kijkt ook met veel bewondering naar de Rotterdammers. De middenvelder denkt dat zijn team zeker kan leren van Feyenoord. "Als je naar Feyenoord kijkt: het is écht mooi hoe hun voetballen. Die intensiteit, zo scherp en ze hebben heel veel kwaliteit." Simons gaat zich nu focussen op de komende wedstrijden van het Nederlands elftal.