Kökcü zwakt Ajax-sneer af: 'Ik zat nog vol in emotie, dan roep je wel eens dingen'

Kökcü zwakt Ajax-sneer af: 'Ik zat nog vol in emotie, dan roep je wel eens dingen'

19 maart - 21:03 Laatste update: 20 maart - 12:42
187

Orkun Kökcü deelde direct na De Klassieker een sneertje uit richting Ajax, maar de captain van Feyenoord zwakt zijn woorden nu af. Toen Kökcü voor de camera van ESPN verscheen zat hij namelijk nog 'vol in de emotie'.

Voor De Klassieker zei Ajax-trainer John Heitinga onder meer dat Ajax de favoriet was. Toch won Feyenoord zondag met 2-3 in De Kuip. "Ik was er persoonlijk wel klaar mee, dat ze altijd praten voor de wedstrijden en denken dat ze de beste zijn", zei Kökcü, toen hij direct na de wedstrijd in gesprek ging met ESPN. Later verschijnt hij ook voor de camera van de NOS. In dat interview neemt Kökcü wat gas terug. "Dat was vlak na de wedstrijd, pure emotie."

"Natuurlijk hoort het erbij, Ajax is een grote club en ze hebben veel prijzen gewonnen", doelt Kökcü op de teksten van Heitinga. "Het is ook wel een beetje normaal, hoor, dat ze dit soort dingen zeggen. Maar gelijk na de wedstrijd zat ik nog vol in de emotie. Dan roep je wel eens dingen. Het is ook wel mooi, een beetje bravoure."

Door de overwinning op Ajax zet Feyenoord een grote stap richting de landstitel. "Het programma is sowieso gunstig", zegt Kökcü. "Ook als ik kijk naar wat onze concurrenten moeten doen: die spelen tegen elkaar. Ik hoop dat onze burgemeester ook wat tijd bewaart voor Feyenoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s