Van der Vaart ziet 'perfecte' wissel in Klassieker: 'Zouden weinig coaches doen'

Van der Vaart ziet 'perfecte' wissel in Klassieker: 'Zouden weinig coaches doen'

19-03-2023 23:45 Laatste update: 20-03-2023 12:45
162

Rafael van der Vaart vindt dat Arne Slot de absolute uitblinker van De Klassieker was. De voormalig Oranje-international is onder meer onder de indruk van de wissels die Slot doorvoerde. Bij Studio Voetbal wordt er ook gelachen om de voorspelling die Van der Vaart deed over De Klassieker.

Een week geleden riep Van der Vaart bij Studio Voetbal dat Ajax met 3-0 van Feyenoord zou gaan winnen. Uiteindelijk werd het echter 2-3 voor de Rotterdammers in de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat Kökcü boos is op jou, haha", lacht Pierre van Hooijdonk, die doelt op de sneer die Kökcü uitdeelde naar Ajax. Van der Vaart reageert daar snel op. "Maar denk nou eens vanuit Ajax' perspectief."

"Met dit elftal tegen Feyenoord, waarvan ik niet één ik het gevoel had: nou, het gaat gebeuren. Je ziet Slot: hun linksback (Quilindschy Hartman, red.) maakt nog een overtreding nadat hij geel kreeg. Hup, meteen eruit", gaat Van der Vaart verder. "Ondanks dat hij goed speelde. Ik denk dat heel weinig trainers dat gedaan zouden hebben, perfecte wissel. Daarna staat het 2-2 en haalt Slot Szymanski eruit en brengt hij Danilo, dat is gewoon heel sterk."

Al met al is Van der Vaart onder de indruk van Slot. "Voor mij was Slot de absolute uitblinker van vandaag. Alle spelers van Feyenoord zijn prima, maar niemand zal bij Real Madrid of Barcelona belanden. Slot is absoluut een geweldige trainer. Ik was jaloers toen ik zat te kijken. Ik dacht: ja, dit is wisselen, nu verdien je het ook om die wedstrijd te winnen. Dan ben ik de eerste die zegt: Feyenoord heeft verdiend gewonnen. Ik vond Ajax dramatisch."