Van Hooijdonk ziet geweldige kandidaat voor Oranje: 'Kan zo naast Frenkie spelen'

Van Hooijdonk ziet geweldige kandidaat voor Oranje: 'Kan zo naast Frenkie spelen'

20-03-2023 07:58 Laatste update: 11:18
98

Mats Wieffer heeft ook tijdens de Klassieker weer veel indruk gemaakt op de Nederlandse voetbalwereld. Bij Studio Voetbal raken ze niet uitgepraat over de middenvelder en zien ze voor hem een plek in de basiself van Oranje, maar krijgt hij ook kritiek.

"Ik zou hem ook opstellen voor het Nederlands elftal", is Pierre van Hooijdonk duidelijk over de middenvelder uit Borne. "Hij is echt met vlag en wimpel geslaagd. Hij was superbelangrijk voor dit Feyenoord. Naast Frenkie de Jong kan hij zeker spelen. Deze jongen heeft het laten zien tegen een Europese tegenstander en tegen de nummer twee van Nederland."

Rafael van der Vaart heeft een andere mening over de middenvelder. "Er waren een paar momenten dat hij net even die handelingssnelheid tekort komt. Voor Wieffer is een club een beetje minder dan Real, Barcelona, Manchester United ook oké, hè. Ik heb vandaag momenten gezien, het duurde net even te lang. Hij komt net even wat te kort, vind ik. Op dit moment."

Een speler waar Van der Vaart wel enthousiast over was, was Xavi Simons. De middenvelder krijgt wekelijks een lofzang van de oud-speler van Ajax in Studio Voetbal. "Hoe lang geleden hebben we in Nederland zo'n talent gehad? Simons heeft zoveel potentie. Als die op de juiste manier wordt gemanaged bij Oranje, dan hebben we een speler in huis waarvan we helemaal niet weten hoe goed hij is."