FC Groningen komt met bevestiging: Lukkien maakt overstap van FC Emmen

FC Groningen komt met bevestiging: Lukkien maakt overstap van FC Emmen

20-03-2023 09:32 Laatste update: 12:55
54

Het is officieel: Dick Lukkien verruilt FC Emmen na dit seizoen voor FC Groningen. De trainer heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, tot medio 2026.

FC Groningen heeft de aanstelling van Lukkien maandagochtend bevestigd, nadat het nieuws een dag eerder al uitlekte. Algemeen directeur Wouter Gudde schoof de schuld in de schoenen van Emmen en noemde de Drentse club 'onbetrouwbaar en onprofessioneel'.

Lukkien is bezig aan zijn zevende seizoen als trainer van Emmen, nadat hij Groningen in 2016 had verlaten. Hij was assistent en trainer van de Groningse beloften. "We zijn zeer gecharmeerd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer", reageert Gudde op de clubsite.

"Het is geen geheim dat we afgelopen winter ook al hebben geprobeerd om Dick tussentijds naar Groningen te halen. Dat lukte toen niet omdat FC Emmen hem aan zijn contract hield." Nu heeft de club alsnog beet. Lukkien blijft ook bij degradatie de trainer van Groningen.

“Ik kijk er naar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan", aldus Lukkien. "Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden. Voor nu geldt dat zowel mijn collega Dennis van der Ree als ikzelf alle energie en aandacht nodig hebben om onze ploegen in de Eredivisie te houden."