FC Groningen neemt ook afscheid: 'Ik heb nagedacht en kies m'n eigen pad'

FC Groningen neemt ook afscheid: 'Ik heb nagedacht en kies m'n eigen pad'

20-03-2023 09:57 Laatste update: 12:56
58

FC Groningen neemt afscheid van Dennis van der Ree. De interim-trainer wordt na dit seizoen vervangen door Dick Lukkien en zal niet doorgaan in een andere rol. Daarnaast gaat Art Langeler aan de slag als manager Voetbal en Opleiding.

Die beslissing heeft Van der Ree genomen 'na gesprekken met de club over zijn toekomst', aldus Groningen. Van der Ree (43) nam twee maanden geleden het stokje over van de ontslagen Frank Wormuth. Onder zijn leiding strijdt Groningen nog steeds tegen degradatie.

"Toen de club mij meldde dat er met ingang van het nieuwe seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zal staan, heb ik nagedacht over mijn toekomst bij FC Groningen. Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen", verklaart Van der Ree.

De interim-trainer zou het 'niet ideaal' vinden om aan de slag te gaan met Lukkien. "Simpelweg omdat het voor de nieuwe hoofdtrainer prettig is om met zijn eigen staf te kunnen starten en gezien mijn verschillende rollen van dit seizoen bij de club."

Tekst gaat verder onder tweet

Daarnaast gaat Groningen na het vertrek van technisch directeur Mark-Jan Fledderus werken meen nieuw technisch organisatiemodel. Langeler wordt daarin gepromoveerd tot manager Voetbal en Opleiding en zal, net als Lukkien en de nog aan te stellen 'derde voetbaltechnische man' onder Gudde vallen.